Tips bij het onderhouden van je haar

Posted on

Wij dames willen natuurlijk dat ons haar zo gezond mogelijk blijft. Zo min mogelijk hitte producten op je haar gebruiken is natuurlijk dé tip die je overal hoort en leest. Dit is ontzettend slecht voor je haar en als je het toch wil gaan bewerken met hitte, bescherm het dan goed. Buiten hitte vermijden zijn er nog ontzettend veel andere tips die je haar goed gezond kunnen houden. Benieuwd? Lees zeker even verder!

Goed borstelen

Wat veel meiden niet weten is dat het borstelen van je haar ontzettend belangrijk is. Over het algemeen is het borstelen zelf niet erg goed, maar als je niet borstelt blijven de klitten erin. Zorg elke ochtend dat alle klitten uit je haar zijn. Als je dit niet doet stapelen de klitten op en zullen ze nooit uit je haar gaan. Hierdoor word je haar sneller dood en begint dat ook meer vanaf boven in plaats van onder.

Kerastase behandeling

Een kerastase behandeling is ontzettend goed voor je haar. Het is een lichaamseigen stof die onder andere in je haar zit, maar ook in je huid en nagels. De stof zorgt voor kracht en flexibiliteit. Dit is dan ook de reden dat er vaak kerastase behandelingen worden gegeven voor het haar. Je raad dan ook wel wat zo’n behandeling met je haar zal doen. De behandeling zorgt voord de juiste verzorging en dat de verloren proteïne weer in je haar komt. Hier word je haar weer gezond van en gaat er ontzettend van glanzen. Veel kapperszaken maken gebruik van deze behandeling. Ook zie je het in drogisterijen veel voorbijkomen in crèmespoelingen en conditioners.

De juiste producten

Naast de algemene verzorging, is het ontzettend belangrijk dat je de juiste producten voor je haar gebruikt. Elk haar is natuurlijk anders. Je hebt dun haar, dik haar, veel haar, dun haar, droog haar, vet haar, ga zo maar door. Dit is ook de reden dat het assortiment van haar producten ontzettend breed is. Als je eenmaal bezig bent met het verzorgen van je haar, merk je vanzelf wat er wel en niet werkt. De een vind droogshampoo ontzettend fijn, de ander vindt het niets. Het hangt ook heel erg af van hoe stug je haar is wat wel en niet werkt.  Daarom is het erg goed om daar mee te spelen zodat je weet wat je moet aanschaffen en langdurig moet gebruiken. Ook is het nogal een duur grapje om producten aan te blijven schaffen die niet voor jouw haar werken.

Geef een reactie