Tijd voor verandering

Posted on

Iedere zes weken hebben wij op kantoor een algemeen overleg tijdens deze vergadering komen verschillende onderwerpen aanbod. Het is een moment dat iedereen iets zijn zegje kan doen over het werk. Je kan bijvoorbeeld de voortgangen van je werk delen zodat iedereen om de hoogte is maar je kan ook probleem inbrengen iets waar je tegen aanloopt. Afgelopen vergadering heb ik onze bureaustoelen aangekaart, die hebben hun beste tijd wel gehad.

Keuzes maken

Iedereen was het met mij eens de bureaustoelen die wij gebruikte konden echt niet meer. Hoelang we die bureaustoelen al hadden dat wist eigenlijk niemand. Maar dat ze oud waren dat wist iedereen wel en dat kan je er ook goed aan afzien. Het verouderde montuur, scheuren in de bekleding en sommige misten wat schroeven waardoor het zitten erop ook niet altijd even relaxt was. Een goede bureaustoel hebben is een must. Niet alleen voor  je gezondheid maar ook voor het werk. Hoe beter je achter je bureau zit hoe productiever je bent. Maar welke bureaustoelen willen we hebben en wat zijn de eisen van een goede bureaustoel? Dit ben ik gaan uitzoeken.

Gezond aan het werk

Op het internet vind je enorm veel artikelen en forums die vertellen waaraan een goede bureaustoel moet voldoen. Al snel viel mijn oog op een ergonomische bureaustoel deze bureaustoelen voldoen aan de eisen die wij als bedrijf belangrijk vonden. Ergonomische bureaustoelen zijn er om rug- en nekklachten te voorkomen. Ergonomie heeft alles te maken met hoe mensen zich verhouden ten opzichten van hun omgeving en werk. Tegenwoordig hebben mensen steeds meer verstand van hoe je gezonder kan zijn op de werkvloer, ook bij ons vindt iedereen het belangrijk dat de werkplek zo is ingedeeld dat het onze productiviteit verhoogt maar ook dat het bijdraagt aan onze gezondheid. De ergonomische bureaustoelen zijn voorzien van verschillende functies zo kunnen ze kantelen en in diepte versteld worden. Ook de armleuningen, lendensteun, hoofsteun kan je meervoudig verstellen. Omdat iedereen anders gebouwd is zijn deze functies erg fijn. Dat je de stoel op jou manier kan verstellen maakt dat je achter bureau beter zit. Door bijvoorbeeld je rugleuning op de goede hoogte te verstellen zorgt ervoor dat rugklachten voorkomen kunnen worden.

 

De volgende stap

Iedereen is erg te spreken over de nieuwe bureaustoelen. Wat je vaak ziet is dat als je één ding veranderd dat je dan ook andere dingen wil aanpassen. Zo zijn wij ook gaan kijken naar nieuwe bureaus die passen bij onze nieuwe stoelen. In mijn volgende blog schrijf ik daar meer over.

Geef een reactie