stedentrip Venetië

3 tips voor jouw reis naar Venetië

Posted on

Ondanks dat de zomer inmiddels ver achter ons ligt en we geconfronteerd worden met de gure temperaturen van de herfst, zit ik met mijn hoofd bij de zon. Ik ben namelijk al weer druk aan het dromen, uitzoeken en bijna boeken van mijn volgende vakanties. Er is immers geen regel dat je in de herfst of zelfs in de winter niet eropuit mag gaan. Daarom ben ik van plan een onvergetelijke stedentrip te boeken. Mijn bestemming? De Italiaanse stad Venetië. Aangezien ik vast niet de enige ben, deel ik vandaag 3 tips voor jouw reis naar deze historische plek. Dus heb jij net als ik (bijna) een stedentrip Venetië geboekt? Dan komen de volgende 3 tips gegarandeerd van pas!

1. Goede schoenen en een sterke blaas

Zoals je wel kunt verwachten ga je tijdens een bezoek aan Venetië behoorlijk wat kilometers afleggen. Dit kun je op verschillende manieren doen, al wordt doorgaans de grootste afstanden lopend of varend getrotseerd. Daarom heb ik alvast geïnvesteerd in een paar goede wandelschoenen. Niets is namelijk zo vervelend als op vakantie zijn en niet alles kunnen doen, omdat je ergens last van heb. Daarom is mijn eerste tip: goede wandelschoenen. Een ander handige tip heeft betrekking op een sterke blaas. Een toiletbezoek in Venetië is namelijk stiekem best prijzig. Je hoeft er niet van op te kijken als je meer dan een euro moet betalen om gebruik te maken van het toilet. Train daarom jezelf en bespaar gelijk al een aantal euro per dag!

2. De Venice Free Walking Tour

Gewapend met mijn goede wandelschoenen ben ik helemaal klaar om de stad te ontdekken tijdens mijn stedentrip Venetië. Zo heb ik alvast een reservering gemaakt voor de Venice Free Walking Tour. Dit is een wandeling samengesteld door echte locals. Je kunt online zelf uitzoeken welke tour het beste aansluit bij jouw wensen. Vervolgens krijg je een duidelijk schema te zien met de locatie waar iedereen verzamelt, hoe laat je daar moet zijn en hoe lang de wandeling ongeveer duurt. Het allerleukste van deze tour waar ik het meeste naar uitkijk? Tijdens de gratis wandeling ontdek je de geheimen pareltjes van de stad. De locals nemen je namelijk mee naar de minder toeristische stukjes. Hierdoor leer je gelijk de stad op een hele andere manier kennen – ideaal voor een onvergetelijke stedentrip. 

3. De beste plekken voor Italiaans eten

Ik kan natuurlijk niet over een stedentrip Venetië beginnen zonder de heerlijke keuken aan te stippen. Om heel eerlijk te zijn is dat voor mij ook de voornaamste reden om deze reis te overwegen. Ik ben namelijk gek op Italiaans eten. Bovendien heb ik uit verschillende betrouwbare bronnen (mijn vrienden) vernomen dat je zelfs met een schappelijk budget nog heerlijk kan eten in de stad. Zo is er een tentje waar je voor een paar euro al de lekkerste ciabatta belegd en wel kunt kopen. Weer een andere eetzaak biedt voor ongeveer zes euro heerlijke verse pasta aan. Het enige nadeel? Je kunt er niet zitten, omdat ze geen stoelen hebben. Wel een goed excuus om nog even een extra stukje te wandelen. Dan loop je gelijk die pasta er weer af en houd je ruimte over om andere lekkernijen te proeven tijdens de stedentrip Venetië. 

Geef een antwoord