energie zzp

Kies je als ZZP’er voor zakelijke energie of particuliere energie?

Posted on

Het aantal zzp’ers in Nederland blijft met het jaar groeien. Een groot deel van deze zelfstandigen zonder personeel werken thuis. Zij hebben bijvoorbeeld een aparte kamer waar ze hun werkzaamheden doen of zelfs een kantoortje in de tuin of naast het huis. Voor iedere ondernemer die vanuit huis werkt moet de keuze voor de juiste energie worden gemaakt. Ga je voor energie zzp of kies je toch voor particuliere energie waar je sowieso thuis al gebruik van maakt? Er zijn een aantal feiten die je kunnen helpen bij het maken van deze keuze. In sommige gevallen mag je bijvoorbeeld niet eens kiezen voor zakelijke energie aan huis. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Voordelige prijzen bij zakelijke energie aan huis

Een van de grootste redenen waarom ondernemers die thuis hun werkzaamheden kunnen uitvoeren voor zakelijke energie voor zzp’ers gaan zijn de zakelijke tarieven. Energieleveranciers die zakelijke stroom leveren kunnen voor hun zakelijke klanten vaak meer stunten met de prijzen dan bij particuliere energie. Dit is helemaal het geval wanneer je voor een energiecontract gaat met een vast tarief dat je voor een aantal jaren afsluit. In verhouding betaal je in dat geval veel minder geld. Hoewel de meeste zzp’ers kleinverbruikers zijn is het wel handig om dit écht goed te weten. Voor ondernemers met een grootzakelijk energieverbruik gelden er namelijk andere regels. Je zit als kleinverbruiker met een aansluiting van 3 x 25 ampère goed.

Zakelijke energiekosten aftrekken bij belasting

Als zelfstandig ondernemer mag je bepaalde zakelijke energiekosten aftrekken bij de Belastingdienst. Het is goed om te weten dat dit mag als particuliere én als zakelijke afnemer van energie. Er zitten wel wat regels aan verbonden waar je rekening mee moet houden. Zo moet je werkruimte een eigen opgang hebben en beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan een apart kantoortje naast je woning of een aanbouw naast de garage. Ook moet het grootste deel van de werkzaamheden plaatsvinden in deze ruimte én moet de ruimte verhuurbaar zijn. Dat wil zeggen: mocht je het aan iemand die je niet kent willen verhuren, dan moet dat mogelijk zijn. Pas dan kun je kijken naar wat je precies af kunt trekken bij de belasting. Op Energie-Zakelijk.nl lees je hier meer over.

Snelle service bij zakelijke energie

Tot slot moet je weten dat je bij zakelijke energie vaker kunt profiteren van een betere en vooral snellere service. Zoals we hierboven al beschreven bieden zakelijke energieleveranciers sowieso vaak betere deals op het gebied van energiecontracten. Daarnaast hebben ze een snellere klantenservice wanneer je hulp nodig hebt. Bij zakelijke energie is de kans groter dat je snel geholpen wordt wanneer je een vraag hebt dan wanneer je particuliere energie afneemt. In zoverre kun je dus zelf bepalen wat voor jou beter werkt. Wil je profiteren van fijne aanbiedingen en een goede service dan is zakelijke energie aantrekkelijk. Heb je echter al een goede particuliere energieaanbieder waarbij je geniet van veel voordeel dan is dat voor de zzp’er ook prima. Met behulp van een online energievergelijker vind je altijd de beste deal, of dat nu zakelijk is of particulier.

Geef een reactie