energie mkb

Besparen op je energie doe je met deze tips

Posted on

Als ondernemer met een eigen bedrijf wil je net als particulieren met een eigen huis het liefst zoveel mogelijk besparen op je energie. Gelukkig kun je heel wat stappen ondernemen waardoor je gemakkelijk en snel op energie kunt besparen zonder dat dat je veel geld kost. Je hoeft bijvoorbeeld voor energie mkb heus niet direct zakelijke zonnepanelen aan te schaffen als energiebesparing, hoewel zo’n investering natuurlijk wel altijd aan te raden is binnen een bedrijf. Met een klein(er) budget kun je als ondernemer op diverse manieren besparen op je energie. In dit artikel lees je daar meer over, zodat ook jij je steentje bij kunt dragen aan een betere wereld.

Slim omgaan met je verwarming

Wist je bijvoorbeeld dat je al heel wat energie en kosten kunt besparen door slim om te gaan met je verwarming op de zaak? Hierbij blijft de beste tip natuurlijk om het bedrijf in eerste instantie goed te isoleren, zodat de warmte lekker binnen blijft. Op die manier hoef je minder energie te verbruiken om je kantoor op te warmen, waardoor er minder CO2 wordt uitgestoten. Hoe je slim met je verwarming omgaat, is simpel: verwarm alleen de ruimtes waar je daadwerkelijk bent. Sluit de deuren van de ruimtes waar niemand is. Dit kan je al tot 240 euro per jaar schelen. Zet de thermostaat daarnaast ‘s nachts op een graad of 15. Warmer is niet nodig, aangezien er toch niemand is. Extra tip: met een slimme thermostaat krijg je meer inzicht in je verwarming en zo je zakelijke energiekosten.

Energieleveranciers vergelijken met elkaar

Een andere gemakkelijke tip die je kunt opvolgen, is het blijven vergelijken van energieleveranciers. Dit scheelt uiteindelijk niet alleen energie, maar ook geld. Wanneer je slim(mer) omgaat met energie heb je een ander energiecontract nodig. Daarom is het aan te raden om in ieder geval ieder jaar eens naar je energieverbruik en het energiecontract te kijken. Door meerdere energieleveranciers met elkaar te vergelijken kun je de beste deal pakken die bij jouw verbruik past. Zo betaal je nooit te veel voor energie die je toch niet verbruikt. Via de vergelijkingstool op Minder.nl weet je binnen no time welke aanbieder het beste bij je past. Het enige dat je hiervoor moet weten is je jaarlijkse verbruik.

Check energieslurpers binnen het bedrijf

Tot slot is het aan te raden om eens te kijken naar de echte energieslurpers binnen het bedrijf. Grote kans dat je van sommige kosten op je energierekening niet eens weet waar ze precies vandaan komen. Maak je binnen het pand gebruik van een airco, een tweede koelkast of een paar grote televisieschermen? Dergelijke apparaten zijn grote energieslurpers. Veel bedrijven maken bijvoorbeeld gebruik van televisieschermen in een wachtruimte of een kantine. Zorg ervoor dat dit soort apparaten uitgeschakeld zijn wanneer niemand er gebruik van maakt. En is een tweede koelkast nou echt nodig binnen een mkb? Maak een lijstje met de apparatuur binnen het bedrijf en kijk waar je precies kunt besparen. Dat is beter voor het milieu en voor de zakelijke portemonnee.

Geef een reactie