sap

Jouw bedrijf naar een hoger niveau met ERP

Posted on

Heb jij wel eens van ERP gehoord? ERP staat voor Enterprise Resource Planning. ERP is een software systeem waarmee bedrijfsprocessen worden ondersteund. Het zorgt ervoor dat je de productiviteit binnen je bedrijf kan maximaliseren, een duidelijk overzicht hebt van de financiële processen en effectief klantenbeheer hebt. Binnen ERP komt alles wat binnen de bedrijfsvoering belangrijk is bij elkaar. In deze blog zullen we hier meer over uitleggen.

Wat is ERP software?

De ERP software is een pakket dat veelal bestaat uit verschillende modules, waarmee je de operationele kerntaken binnen je bedrijf effectiever en sneller kan maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld  inkoop, logistiek of klantadministratie. Het voordeel van ERP is dat je meestal zelf het pakket kan uitbreiden met functies die voor jouw bedrijf relevant zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een productiebedrijf hebt, dan zijn bepaalde functionaliteiten voor deze branche toe te voegen.

Doordat je één systeem hebt waarin je overzicht hebt van bedrijfsprocessen kun je behoorlijk wat tijd besparen. Iedereen binnen het bedrijf gebruikt immers dezelfde informatiebron. Verschillende aanbieders van ERP software claimen dan ook dat een ERP systeem kan zorgen voor significante kostenbesparing en een hogere servicegraad. Een nadeel van ERP is dat je meestal geboden bent aan één aanbieder van de software. Dit kan echter ook positief zijn omdat je op die manier altijd een enkel aanspreekpunt hebt en met deze aanbieder het beste pakket kan nemen voor jouw bedrijf.

Implementatie van een ERP-systeem

Wanneer je overweegt om ERP te gaan implementeren in jouw bedrijf dan is het in ieder geval aan te raden om hierbij begeleid te worden door de aanbieder van het ERP-systeem. Zij kunnen vaak concreet bekijken welke automatisering nodig is en hoe dit het beste stap voor stap kan worden ingevoerd in jouw bedrijf en rekening houdend met jouw werkwijze.

Er zijn inmiddels heel wat aanbieders van ERP-systemen op de markt. Een bekend ERP-systeem is bijvoorbeeld van het Duitse software leverancier SAP. Dit blijft dan ook de meest gebruikte software leverancier. Er zijn aanbieders met die specifieke kennis hebben over een bepaalde branche. Zo bied Planlogic SAP Business One aan als ERP-systeem. Met SAP Business One als ERP systeem heb je gegarandeerd een kwaliteitssysteem. Tevens heb je binnen dit system diverse uitbreidingen van functionaliteiten zoals ‘apps’  en functies zoals analytics. Daarbij kan Planlogic met kennis over de industriebranche de volledige implementatie bijstaan.

Geef een reactie