De voordelen van strijkvrije overhemden

Posted on

Voor veel mannen zijn strijkvrije overhemden de meest ideale overhemden die je maar kan aanschaffen. Als man zijnde kan je natuurlijk nooit genoeg overhemden hebben. Daarbij zijn strijkvrije overhemden tot op de dag van vandaag nog steeds wel favoriet. Mannen vinden strijken niet het leukste klusje in huis om te doen (vrouwen ook niet). Daarom is dit een win-win situatie. Als je in de ochtend niet zoveel tijd hebt, hoef je je dus geen zorgen te maken met een strijkvrij overhemd dat je nog snel het strijkijzer erbij moet halen. Je zou dit natuurlijk ook de avond van tevoren kunnen doen, maar dan heb je het veelte druk met het nieuws kijken en bankhangen. Wij bespreken vandaag de voordelen van strijkvrije overhemden.

Fabeltje

Zijn strijkvrije overhemden een fabeltje? Dit is iets wat je nog regelmatig hoort. Helaas zijn overhemden inderdaad niet 100$ strijkvrij. Dit omdat elk overhemd met een speciaal middel behandeld is. Dit middel was je er uiteraard na een tijdje uit. De eerste keren wassen zullen niet fataal zijn, maar na een langere periode zie je het overhemd vanzelf minder strijkvrij worden. Dit is natuurlijk hartstikke logisch en daarom wordt dit voor vele niet als “fabel” gezien.

Te heet wassen

Het is heel belangrijk dat je je overhemden niet te heet wast. Zeker als je je overhemden dagelijks draagt, hoeven ze helemaal niet warm gewassen te worden. Pas als er een echte vlek in zit of je het gevoel hebt dat de blouse begint te ruiken, is het nodig om je blouse grondig te gaan wassen. Eigenlijk is dit het geval bij heel veel kledingstukken. Het is voor ons een gewoonte om na maximaal 2 keer iets gedragen te hebben, het in de wasmand te gooien. Dit is onzin en hartstikke slecht voor de kwaliteit van je overhemd. Je kan je overhemd ook even laten luchten. Dit doet al ontzettend veel voor de stof. Op het moment dat je je overhemd echt gaat wassen door een vlek, is het verstandig om het niet warmer te wassen dan 30 graden. Dit zorgt ervoor dat het katoen het mooist blijft.

Het wasmiddel

Bij overhemden is het goed om te weten dat je als beste vloeibaar wasmiddel kan gebruiken. Daarbij is het sowieso goed om bleekmiddelen en wasverzachters te vermijden. Voor elk kledingstuk wordt een ander wasmiddel aangeraden. Vaak staat dit op het etiket wat er in het kledingstuk genaaid zit vermeld. Zo niet, kan je altijd advies vragen aan de winkel of het opzoeken op het internet. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voorkeur en met strijkvrije overhemden is dit erg belangrijk.

Geef een reactie