De slimste bespaartips voor de feestdagen

Posted on

De feestdagen komen eraan en dat betekent voor velen van ons dat er weer wat duurdere maanden aankomen. Met Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar in aankomst zullen vele mensen veel geld uitgeven aan cadeaus, feestjes en het organiseren van kerstdiners. Dit kan een flinke klap zijn voor de portemonnee. Sommige mensen kunnen dit opvangen doordat ze bij hun baas een dertiende maand uitbetaald krijgen. Maar veel andere mensen zullen toch echt scherp naar hun budget moeten kijken en mogelijk proberen geld te besparen. In dit artikel bespreken we een aantal slimme bespaartips om ervoor te zorgen dat je de feestdagen financieel sterk doorkomt.

Internet en televisie

Het mooie is natuurlijk dat als je deze bespaartips toepast je de rest van het jaar ook geld zult besparen. De eerste tip die ik wil bespreken is het potentieel aanschaffen van een alles in 1 internet, telefoon en televisie abonnement. Je kunt gemakkelijk alles in 1 vergelijken en op deze manier uitvogelen of je te veel gebruikt voor internet, televisie en de telefoon. Dit kan al snel driehonderd tot vijfhonderd euro per jaar besparen. Veel mensen gebruiken minder van deze diensten dan waar ze voor betalen. Of ze gebruiken meer internet met kijken eigenlijk steeds minder televisie of gebruiken de landtelefoon niet vaak meer. Daarom kan het effectief zijn je abonnement aan te passen.

Goedkoop en warm de winter door

Wanneer het buiten kouder en donkerder wordt geven we vaak meer geld uit aan energie. We zetten de verwarming een graad hoger en hebben vaker en langer het licht aan. Dit betekent natuurlijk ook een hogere energierekening aan het einde van het jaar. Je kunt hier gemakkelijk geld op besparen door in plaats van de verwarming hoger te zetten een warme trui aan te trekken of onder een deken te zitten. Op deze manier ben je lekker warm en knus zonder dat je meer geld uitgeeft aan de verwarming. Tegelijkertijd is het ook slim om altijd te checken dat alle lichten uit zijn als je in de avond gaat slapen. En doe de lichten ook uit als je bijvoorbeeld een film gaat kijken. Je kijkt een film het best in het donker en je bespaard geld.

Iedereen helpt mee met de feestdagen

Wanneer je een mooi kerstdiner organiseert waar je lekker eten wilt serveren kan het ook een flinke uitgave zijn. Maar als familie en vrienden op bezoek komen is het natuurlijk ook een goed idee om te vragen of ze allemaal wat kunnen maken en meenemen. Op deze manier worden de kosten verdeeld.

Geef een reactie