Alle mobiele telefoon merken op een rijtje

Posted on

De tijden dat iedereen met een Nokia die niet kapot te krijgen was in hun broekzak in de rondte liepen zijn voorbij. Deze dagen zijn er ontzettend veel verschillende bedrijven die hun eigen merk mobiele telefoons op de markt hebben gebracht. Soms is het moeilijk door de bomen het bos nog te zijn, en om te weten of er verschillen zijn tussen de telefoons van de verschillende bedrijven. En zo ja, wat zijn dan precies die verschillen. In dit artikel zet ik zoveel mogelijk merken van mobiele telefoons op een rijtje met alle karakteristieken en kenmerken van de telefoons van deze merken.

 

Apple

Natuurlijk moet ik beginnen met Apple. Het wereldwijd meest beroemde merk voor mobiele telefoons. Zij hebben het touch-screen ontworpen en de wereld ingebracht, en zijn daardoor één van de meest succesvolle bedrijven ter wereld. Vooral staan Apple telefoons bekend voor hun gebruiksgemak, maar daardoor ook door de beperkte mogelijkheden met het besturingssysteem

 

Samsung

De Zuid-Koreaanse gigant is wereldwijd de grootste concurrent voor Apple op de markt voor mobiele telefoons. Samsung stond vroeger bekend als een goedkoper alternatief voor Apple. En ook veel mensen vinden het besturingssysteem Android fijner dan Apple IOS. Maar deze dagen zijn de prijzen van Samsung op hetzelfde niveau als die van Apple.

 

LG

Een ander Zuid-Koreaans bedrijf dat probeert hun markt aandeel van de markt voor mobiele telefoons te veroveren. LG is minder bekend als het gaat om telefoons, maar meer voor hun TV’s. Toch is het aanschaffen van een LG smartphone geen slecht idee, aangezien de kwaliteit niet veel lager is, maar de prijs over het algemeen toch wel een stukje.

 

Huawei

Dit Chineze bedrijf is door een enorme groeispurt nu het grootste bedrijf voor mobiele telefoons op Apple en Samsung na. Dit is niet verrassend aangezien de telefoons dezelfde kwaliteit hebben, maar toch een aanzienklijk lager prijskaartje. Helaas zijn er in het nieuws veel berichten geweest over spyware en andere software om je informatie te verzamelen, dus kan het ongemakkelijk voelen om nu een Huawei telefoon aan te schaffen.

 

Dit zijn de grootste merken wanneer je praat over mobiele telefoons. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, zoals Blackberry, Sony, Nokia, Oppo, Vivo, Lenovo en nog veel meer. Helaas kan ik die in dit artikel niet allemaal bespreken, dus beperk ik me tot de grootste merken. Aan het einde van de dag kun je het beste een merk kiezen waarvan de kwaliteit gegarandeerd is en het ontwerp bij je voorkeuren past.

Geef een reactie