rokkostuums

Het perfecte pak, hoe?

Posted on

Iedere man het minstens een goed paknodig in zijn kledingkast. Wat hier vaak bij komt kijken is een prijskaartje waar niet iedereen erg vrolijk van wordt. Iedereen heeft een eigen pasvorm en daardoor de behoefte aan een ander pak. Dit is niet altijd even makkelijk om deze zoektocht aan te gaan. Daarom is het ook erg belangrijk dat je er de tijd voor neemt. Wij geven je graag tips bij het zoeken van het perfecte pak voor jouw lichaam. Succes!

De lengte van de broek

De juiste lengte van de broek wordt bepaald door goed te kijken nar hoe de pijpen bij je schoenen uitkomen. Dit is ook vaak zo bij een jeans. De lengte van de broek van je pak is ontzettend belangrijk. Als de broek te lang is ziet dit er slordig uit, als de broek te kort is, ziet dit er goedkoop uit. Een kleine knik in de stof wordt eigenlijk perfect genoemd. Het hangt ook een beetje van het moment af hoe erg de lengte van je broek gewaardeerd wordt. We leven nu natuurlijk wel in een tijd dat een korte pijp van een broek zo erg niet is. Als je voor een tijdloos pak wilt gaan, is het belangrijk om de juiste lengte van de pijp aan te houden.

De lengte van de mouw

De lengte van de mouw van je jasje van het pak is ook een beetje ingewikkeld. Dit omdat de meningen hierover erg verdeeld zijn. De meest oude regel die gehanteerd wordt voor het controleren van de lengte van de mouw gaat als volgt. Je houdt je handen langs je lichaam. Wanneer het jasje precies in je handpalm valt, is de lengte precies goed. Dit is dus iets langer als dat je misschien wel gewend bent. Veel mensen kiezen er overigens toch nog voor om de lengte tot de pols te laten komen. Dit is net iets korter en vele vinden dit prettiger zitten. Het heeft dus ook duidelijk te maken met persoonlijke smaak en comfort.

Rokkostuums

Dan heb je uiteraard ook nog de rokkostuums. Eigenlijk is het gewoon een pak wat je draagt, maar wel op de meest chique manier. Dit wordt dus ook naar de meest nette gelegenheden aangetrokken. Een rokkostuum bestaat uit een jas met lange, scherpe gesneden panden. Dit wordt in de meeste gevallen gedragen met een zwarte broek. Voor de rest wordt dit afgemaakt met een overhemd, rokvest en een witte vlinderdas. Hier draag je geen horloge bij om de pols. Dit is niet gepast. Een rokkostuum wordt ook wel vaak vergeleken met Olds kool. Dit is iets wat al ontzettend lang gedragen wordt met formele evenementen en is er eigenlijk altijd wel een beetje in gebleven.

Geef een reactie