Hoe hou je je bedrijfspand schoon?

Posted on

Dit is een vraag waar veel ondernemers een antwoord op nodig hebben. En dat is als je er goed over na denkt natuurlijk helemaal niet zo gek. Als je je eigen huis hebt zal je er al achter komen dat je soms echt tijd moet vrij maken voor schoonmaken. De meeste hebben in het weekend hier een middagje voor geblokt, maar met je bedrijfspand is dat natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Daarom is het belangrijk dat je door de weeks een goede planning hebt, maar een planning kan nou eenmaal niet gaan zoals het gepland was. Daarom geven wij je graag wat tips hoe je ervoor zorgt dat je bedrijfspand schoon blijft!

Schoonmaakschema

In het bedrijfsleven hoor je vaak dat er gebruik wordt gemaakt van een schoonmaakrooster. Zo heeft iedereen een eigen taak in de week, zodat je niet een berg werk hebt voor een persoon. Ook wisselen de taken zich af, zodat je niet helemaal moe wordt van elke week stofzuigen. Op deze manier is het ook een kleine moeite, omdat je het met elkaar doet. Zo’n schoonmaakschema is ontzettend gemakkelijk te maken. Je kan het in principe vergelijken met een normaal werkrooster. Je hangt het op in de gezamenlijke keuken en daar kan iedereen zien wat zijn of haar taak is in de week. Afhankelijk van de grootte van het bedrijfspand kan je ervoor kiezen dat iedereen een taak per week heeft, een taak per dag heeft of om de dag een taak heeft. Op deze manier hoeft het helemaal niet lang te duren en ben je er zo vanaf.

Restafvalcontainer

Aan het einde van de werkweek is er natuurlijk een hoop afval opgestapeld. Dit blijft opstapelen zo lang je dit niet weggooit. Als je hier geen omkijken naar wilt hebben, moet je zorgen voor een restafvalcontainer. Dit is een algemene restafvalcontainer voor bedrijven waar ze hun afval kunnen weggooien. Zo’n container kan je huren. Je hebt verschillende soorten en groottes, dus voor welk type afval geschikt. Het enige wat jezelf dus hoeft te doen is je afval verzamelen en je afval wordt vanzelf opgehaald. Je kan er zelf voor kiezen of je dit meerdere keren in de week wilt. Als je een groot bedrijfspand hebt met veel personeel is de kans aanwezig dat dit meerdere keren moet. Hier betaal je uiteraard meer voor, maar het is ideaal.

Extern

Als je alles geprobeerd hebt maar toch merkt dat het mensen van hun echte werk afhoudt, zal je naar externe mogelijkheden kunnen kijken. Als je een groot bedrijfspand hebt is dat een stuk gemakkelijker en kost dit veel minder moeite en vooral tijd. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het echte werk en is het schoonmaken meer een bijzaak. Maar wel een hele belangrijke bijzaak!

Geef een reactie