afvalcontainer

Tips bij het runnen van je eigen zaak

Posted on

Ik heb al een hele tijd een eigen online webshop en heb eindelijk de keuze gemaakt om uit te bereiden naar een eigen winkeltje. Dit was natuurlijk ontzettend spannend en een ontzettend grote keuze die ik maakte. Het duurde even, maar twee maanden geleden heb ik toch de knoop doorgehakt. Ik deel graag met jullie mij verhaal en weg naar een eigen winkel en hoe ik dit onderhoud! Veel leesplezier.

De eerste dag

De eerste dag in de winkel was ontzettend spannend. We hebben mijn aankomst uiteraard goed aangekondigd in het dorp en het zag er al snel uit dat deze aankondiging goed in de smaak was gevallen. Het had veel nieuwsgierigheid opgewekt. Tip 1 is dus ook: promotie. We leven in een wereld waarin social media en marketing een grote rol speelt in het zakenleven en hier kan je ontzettend in uitpakken. Dit hoeft ook helemaal niet uitgebreid aangepakt te worden, maar een beetje met de tijd meegaan is erg belangrijk.

Mond tot mond

Ik heb gemerkt dat mond tot mondreclame ook ontzettend belangrijk is. Ik heb gevraagd aan de mensen in mijn omgeving of ze het wilde rondvertellen dat ik mijn eigen zaak was begonnen. Dit heeft mij ontzettend geholpen. Zeker in een dorp of een kleine stad kent iedereen elkaar en is die gunfactor ontzettend belangrijk. En dan creëer je alleen maar door jezelf en hoe je ermee omgaat.

Hygiëne

Ik heb gemerkt dat het ontzettend belangrijk is dat je je zaak goed schoonhoudt. Dit kan op allerlei verschillende manieren en heb je compleet zelf in de hand. Elke ochtend voor openingstijden en elke avond na openingstijden pak ik de stofzuiger erbij en zorg ik ervoor dat de hele winkel schoon is. Daarbij verzamel ik mijn afval goed. Eerst gooide ik het altijd weg op een verzamelplek in het dorp waar mijn winkel ook zit, maar dit kost toch veel tijd. Je moet zelf een juist tijdstip vinden om je verzamelde afval weg te brengen en bij ons kon dit alleen lopend. Daarom maakte ik al snel de keuze dat mijn afval werd opgehaald door een afvalcontainer. Door deze afvalcontainer hoefde ik zelf minder grondig mijn afval de verzamelen en te scheiden en hoefde ik het niet zelf weg te brengen. Tijd is kostbaar en dat merkte ik pas na een tijdje het zelf te doen. De afvalcontainer zorgt ervoor dat mijn afval op de juiste plek beland. Ook zorgt de afvalcontainer ervoor dat het afval gerecycled wordt, dus win-win!

Geef een reactie